Back

Llar d’Infants a Sant Fruitós de Bages

Creem un vincle afectiu perquè els nens se sentin acompanyats – Tú tries l’horari!

“Fomentem que l’infant aprengui a partir de la seva pròpia descoberta”

Anna Moliner, Mestra de Llar d’Infants

Trets diferencials de la nostra Llar d’Infants a la comarca del Bages

A la llar d’infants de l’Escola Paidos, creem un vincle afectiu perquè els nens se sentin acompanyats i segurs a l’escola, i deixem el temps necessari perquè l’infant es relacioni amb els companys i les educadores. La Llar considera prioritari atendre les necessitats bàsiques de l’infant (afecte, alimentació, higiene, descans) i per això les rutines quotidianes són l’eix vertebrador de les activitats que es realitzen al llarg del dia.

Volem que els nens siguin feliços i vinguin contents. És per això, que fomentem l’autonomia i la interiorització d’hàbits bàsics, el respecte de les normes de convivència a l’aula i la seguretat afectiva i emocional necessària. Un dels nostres objectius principals és que l’infant aprengui a partir de la pròpia descoberta. D’aquesta manera, oferim els espais, materials i propostes engrescadores perquè experimentin de manera autònoma partint d’un ambient tranquil i relaxat per tal que pugui desenvolupar-se en plena llibertat.

També considerem convenient aproximar l’infant al seu entorn social, cultural i natural, mitjançant petites sortides, excursions, visites, passejades i la participació en activitats a l’aula. Un altre dels nostres principals objectius és promoure el diàleg entre família i escola per tal d’afavorir l’adaptació dels infants i la participació conjunta en l’aprenentatge i l’educació integral del nen. Així doncs, apostem per una educació que respecti el ritme individual de cada infant per a adquirir un procés d’aprenentatge de qualitat.

Activitats de l’escola bressol de Escola Paidos

Flexibilitat horària per atendre les diversitats familiars i laborals

Ambients

Són espais d’autoaprenentatge. És a dir, a cada espai hi haurà unes propostes per tal que els nens/nenes investiguin allò que se’ls hi ofereix. L’infant és el principal agent del seu aprenentatge, ja que fa els seus propis descobriments mitjançant la pràctica i interioritzant així els nous coneixements. Es tracta d’un aprenentatge significatiu. Cada nen ho fa des del seu procés individual, al seu ritme i sense imposicions.

Els ambients són entorns estimulants on els infants es poden moure lliurement, escollir i desenvolupar-se de forma natural en relació als seus interessos i motivacions. Són espais que respecten la diversitat, que tenen en compte en tot moment el ritme individual de cada infant i sigui viscuda com una riquesa per a l’intercanvi i la cooperació. Els adults hi som per acompanyar i col·laborar però mai per dirigir la descoberta de l’infant.

Exploració i investigació

En l’ambient d’exploració i investigació els nens juguen amb la llum i les ombres, amb els diferents materials de rebuig, amb les construccions, etc. Es fomenta la interiorització de conceptes com la textura dels materials, les mides, etc. Realitzem propostes basades en l’experimentació a fi de desenvolupar al màxim el sistema sensorial dels nens i nenes i afavorir la capacitat d’aprenentatge i coneixement sobre l’entorn més pròxim.

Es tracta de propostes sensorials a partir del joc. D’aquesta manera s’estimula la curiositat. El nen desenvolupa l’interès per descobrir i així aprèn.

Ambient artístic

En l’ambient de plàstica les nenes i nens treballen amb materials com la pintura, el fang, la plastilina, les pedres, els pals… i fan les seves pròpies composicions. Així aprenen tècniques d’expressió plàstica i també hàbits com rentar-se les mans, posar-se la bata, etc. Per tal d’afavorir el desenvolupament de la motricitat fina (pràctica de la pinça) i la coordinació oculomanual.

Projecte Rexics

El projecte ”Rexics” consisteix en un concert creat, pensat i interpretat expressament per a infants, que permet que els alumnes estiguin asseguts dalt de l’escenari seguint el concert, mentre els músics toquen els seus instruments a la seva vora.

Durant els 50 minuts aproximats de concert els infants són els oients, però a la vegada esdevenen part important de l’espectacle.

Anglès

L’aprenentatge d’una segona llengua a edats primerenques té efectes positius en la intel·ligència i en altres aspectes de la vida del nen. És per això que els nens i nenes de la llar aprenen a familiaritzar-se, a poc a poc amb l’anglès, realitzant dues sessions setmanals en petit grup els nens i nenes mitjans i dues sessions setmanals en petit grup els nens i nenesgrans.

Els nens que tenen la possibilitat d’escoltar diversos idiomes són més creatius i desenvolupen les habilitats de resolució de problemes, a més de parlar un segon idioma. Durant els 50 minuts aproximats de concert els infants són els oients, però a la vegada esdevenen part important de l’espectacle.

Ambient lingüístic

En l’ambient de biblioteca els nens i nenes trien els contes i comencen a adquirir el gust per la lectura i es fomenta així, l’expressió oral i el vocabulari.

Ambient d’Expressió Corporal

En l’ambient d’expressió corporal, psicomotricitat, descoberta del propi jo, motricitat gruixuda, etc. El domini psicomotor ajustat a les necessitats del moment evolutiu del nen afavoreix les capacitats motores i d’equilibri.

La motricitat s’inicia a la classe dels nadons i s’aconsegueix per mitjà d’un programa periòdic on s’apliquen diverses activitats: desplaçar-se a quatre grapes, arrossegar-se, caminar, córrer, pujar i baixar esglaons, etc.

Les notícies de la nostra Llar d’Infants

Tot el que fem amb els més petits. Per veure totes les notícies de la Llar d’Infants de l’Escola Paidos cliqueu aquí

admin
9 desembre, 2019

El Tió a la Llar d’Infants

admin
2 desembre, 2019

Titelles l’Estenedor

admin
26 octubre, 2018

Els grans de la llar d’infants

Una Llar d'Infants pionera a Sant Fruitós de Bages

El personal de la Llar d'Infants de l'Escola Paidos

Què opinen sobre l'escola bressol del Paidos

El nostre objectiu a part d'oferir una educació de qualitat és que els pares i mares estiguin satidfets amb el nsotre treball

anna-bret

Anna Bret

Cap d'Estudis d'ESO i Professora del Departament d'Anglès

“ Formem ciutadans del món i aprenem a utilitzar les llengües estrangeres. ”

carme planas

Carme Planas

Exdirectora de l'Escola

“ El nostre compromís és l’exercici responsable de l’educació com la millor inversió en el futur personal i col·lectiu de cada alumne. ”

betlem vilaró

Betlem Vilaró

Mare d'alumnes

“ Una escola oberta a tothom, amb bons equipaments i accessos. ”

encarna sanchez

Encarna Sanchez

Exalumna i metgessa de familia

“ Una escola amb un gran cor. ”

jaume-ambros

Jaume Ambrós

Antic mestre i anterior coordinador Pla Català de l'Esport i activitats esportives

“ Potenciem l’adquisició de valors, els hàbits saludables, l’esperit de superació, la confiança en un mateix i el treball en equip. ”

josep orive

Josep Orive

Professor i President de la Cooperativa

“ Som una cooperativa de mestres de caràcter aconfessional, plural i catalana. ”